🎉 بلک فرایدی دکتر اب، ۱۰٪ تخفیف اضافی با کد BLACKF به همراه هدیه ویژه هر خرید!
دکتر اب فروشگاه اینترنتی محصولات سلامت

کمبود چه ویتامینی باعث وسواس می‌شود؟

Wednesday، ۱۵ Farvardin ۱۴۰۳

با کمبود هر ویتامین در بدن آسیبی به جسم و بدن وارد می‌شود، پس ویتامین ها نقش بسیار زیادی در سلامت بدن دارند. جالب است بدانید که کمبود برخی از ویتامین‌ها در بدن، حتی باعث بروز وسواس می‌شود. در واقع وسواس ضمن اینکه یک عادت رفتاری است و زمینه‌ی فکری دارد، می‌تواند ریشه‌ی جسمی و کمبود برخی ویتامین‌ها نیز عامل آن باشد. در ادامه شما را با این مورد که کمبود چه ویتامینی باعث وسواس می‌شود آگاه می‌کنیم.

اطلاعاتی در رابطه با وسواس

قبل از هر توضیحی باید با واژه وسواس به طور کامل آشنا شوید تا بتوانید مشکل را شناخته و برای برطرف کردن آن راه حلی بیابید. شاید در اطرافیان خود کسانی را ببینید که دچار وسواس هستند. وسواس یک فشار فکری و در اثر اضطراب به وجود می‌آید. به طور کل می‌توان گفت وسواس یک اختلال اجباری است که فرد باید کاری را چند بار به صورت اجباری انجام دهد، زیرا به عنوان یک بیماری روانی تلقی می‌شود که احساسات ناخواسته را در فرد ایجاد می‌کند. به طور مثال می‌توان گفت زمانی که فردی با تماس یک ماده آلوده، دست‌های خود را ۷ بار شستشو دهد، همچنان به این فکر است که دست‌هایش آلوده است؛ که به این اختلال وسواس می‌گویند.

وسواس فقط برای کثیفی یا تمیز بودن نیست. برخی از عادت‌ و فکرهای فرد به صورت وسواس گونه به صورت مکرر، تکرار می‌شود و فرد بیمار نیز قدرت توقف کردن افکار و جلوگیری آن را ندارد که به تمام این موارد اختلال وسواسی می گویند. در ادامه مطالب کامل‌تری برای شما ارائه می‌دهیم و به پاسخ این سوال که کمبود چه ویتامینی باعث وسواس می‌شود خواهیم رسید، پس با ما همراه باشید.

کمبود کدام ویتامینی باعث بروز وسواس می‌شود؟

با توجه به تحقیقات زیادی که از سوی محققان صورت گرفته، به روزترین آن نشان دهنده این موضوع است که کمبود برخی از ویتامین‌ها، ارتباط مستقیمی با وسواس دارد که می توان به دو ویتامین دی و ویتامین ب ۱۲ اشاره کرد. شما می توانید انواع مکمل های ویتامینی را با تخفیف ویژه از دکتر اب خریداری کنید.

ویتامین دی:

زمانی که سطح ویتامین دی بدن شما کمتر از سایر افراد باشد میتوان گفت دچار اختلال وسواس اجباری شده‌اید. در سال هایی که وسواس به صورت کامل شناخته نشده بود، یک نشریه منتشر شد که در طی آن برخی افراد که دچار وسواس بیش از حد شده بودند و برخی دیگر که این بیماری را نداشتند به صورت داوطلبانه آزمایشاتی گرفته شد که طبق جواب این آزمایش، افراد بیمار یا همان وسواس، ویتامین دی کمتری نسبت به افراد عادی داشتند.

پس از دیدن نتایج آزمایش به این نتیجه رسیدند که کمبود ویتامین دی در به وجود آمدن وسواس موثر است. با این حال امروزه نیز تحقیقات جامع تری در این زمینه در حال انجام و بررسی است.

همانطور که می‌دانید در کشور ما به ویژه در زنان کمبود ویتامین دی بسیار شایع است. کسانی که دچار وسواس‌های فکری هستند می‌توانند سالانه حداقل یک یا دو بار آزمایش خون انجام دهند تا مقدار سطح ویتامین دی در بدن شما بررسی گردد و در صورت لازم با مشورت پزشک برای خرید ویتامین دی اقدام کرد.

ویتامین ب ۱۲

یکی دیگر از کمبودهای ویتامین که باعث بروز وسواس می‌شود ب ۱۲ است، چرا که این ویتامین در عملکرد سیستم عصبی مرکزی، سلامت DNA و تشکیل گلبول قرمز نقش بسیار مهمی دارد، پس این ویتامین نیز می‌تواند تاثیری بر روی بروز وسواس داشته باشد.

زمانی که هر فرد وسواس، افسرده و مضطرب به پزشک مراجعه می‌کند، اولین کار این است که مقدار ویتامین‌های بدن آن‌ها را بررسی‌کنند و با انجام دادن یک آزمایش متوجه کمبود ویتامین دی و ب ۱۲ می شوند. پس این دو ویتامین بیشتر بر روی اختلالات وسواسی و اضطراب تاثیرگذار هستند.

منابع غذایی حاوی ویتامین دی و ب ۱۲:

همانطور که می‌دانید منبع اولیه جذب ویتامین دی نور خورشید است، اما زمانی که نتوانید به صورت مفید در برابر نور خورشید قرار بگیرید با مصرف برخی از مواد غذایی می‌توانید به صورت مفید ویتامین دی را تغذیه کنید.

منابع خوراکی که ویتامین D دارند شامل روغن کبد ماهی، جگر گاو، زرده تخم مرغ، ماهی سالمون و ساردین، ماهی تن، غلات و لبنیات می‌شود.

مواد غذایی که حاوی ویتامین ب ۱۲ هستند شامل، گوشت گوساله، ماهی سالمون و ساردین، غلات و لبنیات می‌شود. در موارد بالا مشاهده کردید که بسیاری از منابع تامین ویتامین‌ها مشترک هستند، پس کمبود هر یک از ویتامین ها می تواند روی دیگری تاثیر بگذارد.

 برای درمان وسواس چه کارهایی باید انجام داد؟

همانطور که در مطالب بالا بیان کردیم کمبود برخی از ویتامین‌ها از جمله ویتامین دی و ب ۱۲ می‌تواند در بروز وسواس دخیل باشد، اما نمی‌توان فقط درمان وسواس را با ویتامین جبران کرد. علاوه بر ویتامین، بدن به مواد مغذی نیز نیاز دارد. سپس برای درمان و مشورت، به پزشک مراجعه کنید.

داروهای موثر برای وسواس

داروهای مختلفی در این زمینه وجود دارد که می‌تواند علائم وسواسی را کاهش دهد. به طور مثال می‌توان گفت داروهای ضد افسردگی با جذب سروتونین، تاثیر بسزایی دارد. همچنین باید دارو به صورت مرتب حداقل ۴ ماه استفاده شود تا تاثیرات مثبت آن آشکار شود. داروهایی از جمله فلوکستین، سرترالین و سیتالوپرام نیز در بهبود وسواس تاثیرگذار است.

رفتار درمانی

روش‌هایی وجود دارد که وسواس های فکری و اجباری را به صورت چشمگیری کاهش می دهد. در رفتار درمانی،‌ شناختی که می‌تواند در تفکر و رفتار فرد تغییراتی به وجود آورد در نظر گرفته می‌شود و درمانگر به فرد کمک می‌کند که آن‌ها را به خوبی بشناسد و فرق بین وسواس و اجبارهایی که در افکار او به وجود آمده را درک کند، سپس راه‌هایی برای مقابله با آن ارائه می‌کند.

یک روش دیگر به نام نوروتراپی وجود دارد که در این روش درمان عمیقی مغز و الکتروشوک انجام می شود که در اختلال وسواس موثر است. همچنین این روش‌ها برای کسانی به کار برده می شود که در سایر درمان‌ها پاسخی دریافت نکرده اند.

درمان وسواس با استفاده از ویتامین‌های لازم

تنها مصرف ویتامین‌ها برای درمان وسواس موثر نمی‌باشد اما برای پاسخ به سوال کمبود چه ویتامینی باعث وسواس می‌شود، می‌توان گفت: کمبود ویتامین دی و ب ۱۲ می‌تواند وسواس را تشدید کند. اما برای از بین بردن وسواس خود باید تغذیه مناسب داشته باشید تا ویتامین های لازم به بدن برسد و سلامت سیستم عصبی و مرکزی، عملکرد مغز را بهبود بخشد.

محصولات مرتبط

Styled Dropdown Button
⚡️منو سریع
درحال پردازش، لطفا شکیبا باشید
ثبت همکار جدید









درحال پردازش، لطفا شکیبا باشید